Epleterte
En enkel og smakfull terte. Serveres lun med vaniljeyoghurt eller vaniljekvarg smaksatt med litt kanel.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 185 g Hvetemel
- 100 g Smør
- 2 ss Vann
- 2 stk Eple
- 2 ss Sukker
- 1 stk Egg
- 1 dl Kremfløte
- 1 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og 2 ss vann i en foodprosessor (kan også gjøres for hånd) og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du ikke samlet deigen må du tilsette ½ ss vann ekstra.
- Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
- Legg bakepapir med litt mel både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 26 cm terteform.
- Fjern det øverste laget med bakepapir og vend deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
- Sett deigen kaldt i nye 15 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 190 ºC og stek tertebunnen i ca 10 minutter til den er gjennomstekt.
- Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i to før de skjæres i tynne skiver.
- Legg eplene lett overlappet i et spiralmønster i tertebunnen.
- Dryss over 2 ss sukker og stek paien i nye 15 minutter.
- Mens terten stekes piskes egg, vaniljesukker og kremfløte sammen. Hell blandingen over eplene og stek paien videre i ca. 30 minutter. Den er ferdig når eggemassen har stivnet og fått en gylden farge.
- Server terten varm med vaniljeyoghurt eller vaniljekvarg smakssatt med litt kanel.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk et glass melk til epleterten så får du i deg 1 av 3 om dagen.