Minimuffins med banan og gresk yoghurt
Bananmuffins er mettende og næringsrike. De passer perfekt som et lite kveldsmåltid, som turmat eller etter trening.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Muffins:
- 2 stk Banan (godt modne)
- 100 g Smør (romtemperert)
- 1 dl Melk
- 2 stk Egg
- 125 g Hvetemel
- 125 g Siktet speltmel
- 2 ts Bakepulver
- 25 g Sukker
- 0,5 ts Salt
- Topping:
- 1 beger Gresk yoghurt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 185 °C.
- Del bananer og smør i mindre biter.
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt blandingen i 5 minutter.
- Fordel røren i muffinsformer og stek muffinsen i ovnen i 15 minutter.
- Avkjøl bananmuffinsene og bruk gresk yoghurt som topping.
Istedenfor å bruke gresk yoghurt, kan du bruke kvarg. Disse muffinsene kan godt fryses eller spises dagen etterpå. Se flere deilige matmuffins her .