Fyldig rabarbrasuppe
En fyldig og smakfull rabarbrasuppe er ikke å forakte. Med en stor skje vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis, blir suppen fullkommen.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 500 g Rabarbra
- 1 l Vann
- 2 dl Sukker
- 1 stk Hel kanel
- 3 stk Stjerneanis
- 1 stk Vaniljestang
- 1 beger Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Fremgangsmåte:
- Rens og skyll rabarbraen og skjær den i små biter.
- Kok opp vannet i en stor kjele og ha i rabarbrabitene, sammen med en del av sukkeret.
- Tilsett kanel, anis og vaniljestang som er splittet.
- Kok rabarbraen til den er mør og suppen begynner å tykne. Rør av og til.
- Smak til med resten av sukkeret. (Forskjellige rabarbra typer krever mer eller mindre sukker) før du avkjøler suppen.
- La anis, kanel og vaniljestangen ligge i suppen så lenge som mulig for å trekke ut smaken fra ingrediensene.
- Server suppen lun eller avkjølt med vaniljekvarg, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis.