Byggrynskrem
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 80 g Byggryn
- 3 dl Lettmelk
- 3 dl Helmelk
- 40 g Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 1 krm Salt
- 2 dl Kremfløte
- Tilbehør:
Fremgangsmåte:
- Legg grynene i bløt i vann kvelden i forveien eller i minimum 8 timer.
- Sett stekeovnen på 160 °C.
- Hell gryn og bløtevann i en kasserolle/gryte som tåler å stå i stekeovnen.
- Kok opp grynene i bløtevannet og la de stå og småkoke ca. 15 minutter.
- Hvis vannet ikke er kokt helt inn, siles det fra med et dørslag.
- Grynene kokes opp med melk, sukker, vaniljesukker og salt under omrøring.
- Når melken koker settes kasserollen/gryten inn i den varme stekeovn. Her skal grynene stå å småkoke i melken i ca 1 til 1 1/2 time, til du har fått en byggrynsgrøt. Avkjøl grøten.
- Visp kremfløten til luftig krem og bland inn grøten.
- Server byggrynskrem med en god saus eller moste bær på. Appelsinbåter er også godt til.