Panna cotta
Lyst på noe søtt etter middagen, prøv denne Panna cottaen som er basert på melk fremfor kremfløte.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2,5 dl Helmelk
- 3 ss Sukker
- 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 0,5 stk Vaniljestang , frøene
- 6 stk Jordbær
- 1 kurv Blåbær
- Strøssel i rødt, hvitt og blått
- 2 stk Gelatinplater
Fremgangsmåte:
- Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
- Kok melk og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.
- Klem vannet godt av gelatinplatene. Smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.
- Fjern eventuell snerk og rør crème Fraîche og frøene fra vaniljestangen.
- Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.
- Hvelv ut panna cottaen på en tallerken og server med bær. Pynt med frisk sitronmelisse.