.../Oppskrifter/Desserter/Puddinger

Panna cotta

Lyst på noe søtt etter middagen, prøv denne Panna cottaen som er basert på melk fremfor kremfløte.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2,5 dl Helmelk
  • 3 ss Sukker
  • 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk Vaniljestang , frøene
  • 6 stk Jordbær
  • 1 kurv Blåbær
  • Strøssel i rødt, hvitt og blått
  • 2 stk Gelatinplater

Fremgangsmåte:

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Kok melk og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.
  3. Klem vannet godt av gelatinplatene. Smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.
  4. Fjern eventuell snerk og rør crème Fraîche og frøene fra vaniljestangen.
  5. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.
  6. Hvelv ut panna cottaen på en tallerken og server med bær. Pynt med frisk sitronmelisse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.