Sjokoladesaus
Denne herlige fløyelsmyke sjokoladesausen passer ikke bare til is, men den er også perfekt til pæredesserter eller f.eks jordbær.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Usaltet meierismør
- 60 g Brunt sukker
- 60 g Sukker
- 2 dl Kremfløte
- 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao
Fremgangsmåte:
- Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
- Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
- Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
- Server den lun eller avkjølt.
- Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.