Ost- og skinkegrateng
Kjapp, enkel og superdigg grateng med ost og skinke
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Bacon
- 100 g Kokt skinke
- 2 stk Grønn paprika
- 1 bunt Vårløk
- Hvit saus:
- 40 g Smør
- 40 g Mel
- 4 dl Melk
- 1 ss Frisk timian
- 1 ss Frisk oregano
- 150 g Brie
- 100 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Skjær bacon, skinke og paprika i terninger.
- Stek bacon i en tørr stekepanne, tilsett deretter skinke og paprika og la alt surre i noen minutter.
- Tilsett vårløk i skiver og hell blandingen i en ildfast form.
- Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn blanding. La det surre under omrøring i cirka 2 minutter. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. Smak til med salt, pepper. Rør inn finhakkede urter.
- Hell den hvite sausen over skinkeblandingen. Topp med revet ost og brie i skiver.
- Stek midt i ovnen ved 220 grader i cirka 20 minutter eller til osten er gyllen.