Gratinerte grønnsaker med ostesaus
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Ostesaus:
- 40 g Smør
- 40 g Hvetemel
- 4 dl Lettmelk
- 1 dl Revet gulost
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 1 ts Muskatblomme , revet
- Gratinering:
- 150 g Blomkål
- 100 g Purre
- 150 g Brokkoli
- 150 g Gulrot
- 1 dl Revet gulost
- 2 ss Frisk gressløk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen 250 °C.
- Skjær grønnsakene i like store biter.
- Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i cirka 5 minutter - rør av og til.
- Ta kjelen av platen og bland i osten. Smak til med salt, pepper og eventuelt revet muskat.
- Ha grønnsakene i sausen, og la de koke noen få minutter. Ha alt i en ildfast form og dryss over resten av osten. Stekes midt i ovnen i 10 -15 minutter. Dryss over med finhakket gressløk. Kokkens tips:Tilsetter du biter av kylling eller skinke i formen kan den fint serveres som en egen rett, gjerne med grovt brød ved siden av. Gratinerte grønnsaker passer både til kjøtt og fisk, og du trenger ikke saus i tillegg.