Gratinerte grønnsaker
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Gulrot
- 1 stk Blomkål lite
- 1 stk Pastinakk
- 100 g Sukkererter
- 1 stk Purre
- 1 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl Lettmelk
- 3 ss Hvetemel
- 1 ts Salt
- 5 g Muskatblomme revet
- 1 stk Egg
- 2 dl Gulost revet
Fremgangsmåte:
- Rens og grovdel grønnsakene.
- Kok dem halvmøre i minst mulig vann.
- Sil kokevannet fra og ha det i en ny kasserolle.
- Tilsett så mye melk at det blir ca. 3 dl væske tilsammen.
- Visp sammen melkeblandingen og hvetemelet, og kok det opp under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak sausen til med salt og muskat. Visp inn egg og revet ost.
- Legg grønnsakene i et ildfast fat og hell sausen over grønnsakene.
- Gratiner retten midt i ovnen ved 200 °C i ca 20 minutter, til den er gyllen og grønnsakene gjennomkokte.
- Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til, eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.