Osteform med grønnsaker
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Potet
- 0,5 stk Grønn squash
- 0,5 stk Aubergine
- 4 stk Tomat
- 3 dl Matfløte
- 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
- 1 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 4 ss Frisk gressløk
- 200 g Vellagret ost
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær squash og aubergine i tynne skiver. Strø over med salt og la dem ligge i romtemperatur i cirka 20 minutter slik at en del væske trekkes ut. Tørk godt av med kjøkkenpapir.
- Skjær potet og tomat i tynne skiver.
- Legg poteter og alle grønnsakene i en ildfast form. Legg størst haug langs kanten av formen.
- Kok opp fløte med buljong, salt, pepper og gressløk. Bland halvparten av osten i sausen og hell over grønnsakene i formen.
- Stek retten i stekeovnen i 30-45 minutter. Dryss osten over retten etter ca 20 minutter.