Bakt havregrøt med smak av eplepai
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Melk
- 1 stk Egg
- 2 ss Smør (smeltet)
- 3 dl Havregryn
- 0,5 ts Malt kanel
- 0,5 ts Malt muskat
- 0,5 ts Bakepulver
- 1 ss Smør
- 3 stk Eple (små)
- 1 ss Mapel sirup
- 1 ts Malt kanel
- 5 ss Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 3 ss Valnøttkjerner
Fremgangsmåte:
- Bland sammen melk, egg og smeltet smør. Rør havregryn, kanel, muskat og bakepulver sammen med melkeblandingen i en liten ildfast form.
- Del epler i skiver og stek eplene sammen med sirup og kanel i litt smør.
- Dytt eplene ned i havregrøten.
- Stek i cirka 20 minutter ved 175 °C.
- Topp grøten med kanel, kvarg med vanilje og hakkede nøtter.