En form med bakt havregrøt toppet med epler, kanel og nøtter

Bakt havregrøt med smak av eplepai

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 dl Melk
  • 1 stk Egg
  • 2 ss Smør (smeltet)
  • 3 dl Havregryn
  • 0,5 ts Malt kanel
  • 0,5 ts Malt muskat
  • 0,5 ts Bakepulver
  • 1 ss Smør
  • 3 stk Eple (små)
  • 1 ss Mapel sirup
  • 1 ts Malt kanel
  • 5 ss Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • 3 ss Valnøttkjerner

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen melk, egg og smeltet smør. Rør havregryn, kanel, muskat og bakepulver sammen med melkeblandingen i en liten ildfast form.
  2. Del epler i skiver og stek eplene sammen med sirup og kanel i litt smør.
  3. Dytt eplene ned i havregrøten.
  4. Stek i cirka 20 minutter ved 175 °C.
  5. Topp grøten med kanel, kvarg med vanilje og hakkede nøtter.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.