chili son carne

Chili con carne

En klassisk rett som smaker fortreffelig og er enkel å tilberede.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Jasminris
  • 4 dl Vann
  • 0,5 stk Løk
  • 0,25 stk Rød paprika
  • 150 g Kjøttdeig
  • 0,5 ts Salt
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 ts Chilipulver
  • 0,5 dl Vann
  • 0,5 boks Hermetiske tomater
  • 0,5 glass Brune bønner
  • 0,5 beger Lettrømme
  • 0,5 dl Chilisaus
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 2 ss Smør
  • 0,5 stk Lime ( saft )

Fremgangsmåte:

  1. Vask og del opp grønnsakene.
  2. Kok risen slik det er forklart på pakken.
  3. Varm opp solsikkeolje i en stekepanne. Stek løk og paprika gyllen. Ha i kjøttdeig og stek den sammen med grønnsakene.
  4. Tilsett krydderet på slutten av steketiden og rør godt rundt. Ha alt over i en kjele.
  5. Tilsett vann, smør og tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Skyll bønnene og ha dem i gryta.
  6. Varm opp, smak til med limejuice og servér med salat og dressing av rømme og chilisaus.

Kokkens tips:Dette er en rett som bare blir bedre av å stå en dag. Lag den gjerne dagen i forveien og ta med på tur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.