Chili con carne
En klassisk rett som smaker fortreffelig og er enkel å tilberede.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Jasminris
- 4 dl Vann
- 0,5 stk Løk
- 0,25 stk Rød paprika
- 150 g Kjøttdeig
- 0,5 ts Salt
- 1 ts Paprikapulver
- 1 ts Chilipulver
- 0,5 dl Vann
- 0,5 boks Hermetiske tomater
- 0,5 glass Brune bønner
- 0,5 beger Lettrømme
- 0,5 dl Chilisaus
- 2 ss Solsikkeolje
- 2 ss Smør
- 0,5 stk Lime ( saft )
Fremgangsmåte:
- Vask og del opp grønnsakene.
- Kok risen slik det er forklart på pakken.
- Varm opp solsikkeolje i en stekepanne. Stek løk og paprika gyllen. Ha i kjøttdeig og stek den sammen med grønnsakene.
- Tilsett krydderet på slutten av steketiden og rør godt rundt. Ha alt over i en kjele.
- Tilsett vann, smør og tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Skyll bønnene og ha dem i gryta.
- Varm opp, smak til med limejuice og servér med salat og dressing av rømme og chilisaus.
Kokkens tips:Dette er en rett som bare blir bedre av å stå en dag. Lag den gjerne dagen i forveien og ta med på tur.