Spicy gulrotispinner
Gulrot, appelsin og anis gir oransje lykke på pinne! Eplejuice brukes til å lage en sirup sammen med stjerneanis og nellikspiker – som gir isen en søtlig eksotisk smak.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 2 stk Gulrot
- 4 dl Eplejuice
- 1 stk Stjerneanis
- 3 stk Hel nellik
- 1 stk Gulrot
- 1 dl Appelsinjuice
- 400 g Gresk yoghurt
Fremgangsmåte:
- Kutt de to gulrøttene i ca. ½ cm tykke skiver. Om du har lyst kan du enkelt lage gulrothjerter med et par knivkutt.
- Hell 5 dl eplejuice i en liten gryte og tilsett de gulrotskivene, stjerneanisen og nellikspikrene. La blandingen koke til gulrøttene er så vidt møre – da tar du disse ut og lar eplejuicen koke videre til den er redusert til ca. 1/3 og har tyknet. Ta eplesirupen av platen og la den kjølne.
- Rasp den siste gulroten på et fint rivjern.
- Visp sammen yoghurten og appelsinjuicen.
- Rør inn 6 teskjeer med finrevet gulrot og eplesirupen.
- Smak på isblandingen din og vurder om du synes den er søt nok. Trenger den litt mer sødme kan du tilsette en spiseskje flytende honning eller agavesirup.
- Hell isblandingen i formene og stikk gulrotskivene ned langs kanten av formen.
- Frys ned i 4-6 timer før de er klare til å spises.