Suksessterte
Suksessterte også kalt Kronprinsesse Sonjas kake, den nydelige nøttekaken med smørkrem.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
24 porsjoner
- Kakebunn:
- 5 stk Eggehvite
- 200 g Melis
- 200 g Mandler eller hasselnøtter
- Smørkrem:
- 5 stk Eggeplomme
- 1 dl Kremfløte
- 150 g Sukker
- 2 ts Vaniljesukker
- 150 g Meierismør
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig.
- Mal mandlene i en foodprosessor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen.
- Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Smørkrem:
- Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. Husk den må ikke koke, da kan den sprekke.
- Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann.
- Visp inn romtemperert smør for hånd eller med en håndmikseren, til kremen blir luftig og lett.
- Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller et annet egnet redskap og pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.