17. mai bløtkake
En nydelig kremkake egnet til fest på 17.mai. Den vil imponere liten som stor.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
1 porsjon gir 24 stk.
- Sukkerbrød (rektangulært):
- 8 stk Egg
- 200 g Sukker
- 150 g Hvetemel
- 4 ss Potetmel
- 2 ts Bakepulver
- Bringebærkrem:
- 3 dl Kremfløte
- 300 g Bringebærsyltetøy
- Valnøttkrem:
- 3 dl Kremfløte
- 200 g Valnøttkjerner
- 3 ss Sukker
- Pynt:
- 6 dl Kremfløte
- 800 g Jordbær
- 300 g Blåbær
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i kakeform, rektangulær ca 22 x 32 cm, belagt med bakepapir i bunnen.Ikke smør kantene på kakeformen. Det tillater deigen å heve bedre ved at kakerøren setter seg fast til kantene.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 C° i ca 35 minutter. Du kan med fordel steke sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntesBringebærkrem:
- Visp kremfløten til luftig krem og vend inn bringebærsyltetøyet. Valnøttkrem:
- Visp kremfløte med sukker til luftig krem, finhakk valnøtter og vend dem inn i kremen. Montering av kaken:
- Del sukkerbrødet på langs i tre lag.
- Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør bringebærkremen utover kaken.
- Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover valnøttkremen.
- Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Halvparten av den resterende vispede kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
- Pynt kaken etter eget ønske med jordbær og blåbær og sprøyt den resterende mengden krem på kaken.