Bløtkake med banan
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- Kakebunn:
- 4 dl Hvetemel
- 3 dl Sukker
- 1 ts Bakepulver
- 1 ts Natron
- 1 ts Vaniljesukker
- 0,5 ts Salt
- 2 stk Banan
- 2 stk Egg
- 1,5 dl Lettmelk
- 2 ss Sitronsaft
- 50 g Smør
- Fyll:
- 300 g Tørket aprikos
- 5 dl Vann
- 3 dl Aprikossyltetøy
- 6 dl Kremfløte
- 4 stk Banan
- Pynt:
- 20 g Bringebær
- 20 g Blåbær
Fremgangsmåte:
- Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke. Kakebunn:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
- Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
- Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
- La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.Fyll:
- Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
- Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
- Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
- Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
- Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.