Mandelbunn med jordbærkrem
Det kan være lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
12 porsjoner
- Bunn:
- 200 g Mandler
- 200 g Melis
- 5 stk Eggehvite
- Fyll:
- 300 g Dypfryste jordbær
- 3 dl Kremfløte
- 4 ss Sukker
- 50 g Sjokolade
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett ovnen på 160 ºC.
- Mal mandlene og bland de med melis.
- Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
- Kle en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og hell røren over.
- Sett kaken i ovnen og stek den i 35 minutter.
Fyll:
- Halvtin jordbærene (evt bruk friske bær) og del de i to. Visp fløten til luftig krem med sukker og vend inn jordbærene.
- Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med raspet eller smeltet sjokolade.