Rullekake med sjokolade og bær
Denne kaken er laget av Vigdis Solberg og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter. En enkel, nydelig kake fylt med syrlige overraskelser.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
- Sukkerbrød:
- 3 stk Egg
- 80 g Sukker
- 80 g Mel
- 1 ts Bakepulver
- 1,5 ss Kakaopulver
- Fyll:
- 3 dl Kremfløte
- 2 ss Sukker
- 1,5 dl Bringebærsyltetøy
- 250 g Bringebær og rips
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
- Sett stekeovnen på 210 °C.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland bakepulver og kakao i melet og sikt det over eggedosisen. Vend forsiktig inn med en slikkepott.
- Fordel røra jevnt utover en bakepapirkledd langpanne og stek den midt i ovnen i 7-8 minutter.
- La bunnen avkjøle litt. Snu den opp ned og dra bakepapiret forsiktig av. Legg et klede over og la den avkjøle videre.
- Pisk fløte og 2 spiseskjeer sukker til krem. Montering:
- Når bunnen er helt avkjølt smører du et tynt lag syltetøy og et lag med krem (litt over halvparten), utover hele bunnen.
- Fordel det meste av bærene utover kremen.
- Rull kaken forsiktig sammen og legg den over på et fat. Skjær av endene.
- Smør resten av kremen utpå kaken og pynt med frisk bær og sitronmelisse. Denne kaken kan fylles med de bærene du har tilgjengelig eller er i sesong. Du kan også bytte kremen ut med vaniljekrem og velge andre syltetøy.