Marengs med sitronkrem
Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en litt annerledes dessertvariant - den vil garantert falle i smak.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Marengs:
- 3 stk Eggehvite
- 0,5 ts Eddik, 7 %
- 200 g Sukker
- 1 ts Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Vaniljesukker
- Fyll:
- 2 beger Kremost naturell
- 3 ss Melis
- 1 stk Sitron saft og skall
- 0,5 kurv Bringebær
- 3 ss Honning flytende
- 0,5 kurv Blåbær
Fremgangsmåte:
Marengs:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
- Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene, mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje.
- Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnene i 30- 40 minutter. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni når den er ferdig.
- La den avkjøles på en rist.Fyll:
- Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.
- Anrett sitronkremen i gropen på marengsbunnen og legg på bær eller forskjellig fruktbiter. Hell over litt flytende honning før servering.