Verdens beste - Kvæfjordkake
Denne kaken begynte å bli kjent under tilnavnet "Verdens beste" allerede på 1960-tallet. Prøv den selv og se hva du synes!
40-60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Bunn:
- 150 g Meierismør
- 150 g Sukker
- 6 stk Eggeplomme
- 4 ss Melk
- 150 g Hvetemel
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 ts Bakepulver
- Marengs:
- 5 stk Eggehvite
- 180 g Sukker
- 100 g Mandelflak , eller hakkede mandler
- Fyll:
- 2 dl Kremfløte
- 2 ts Vaniljesukker
- 5 dl Ferdig vaniljekrem eller romkrem
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melk.
- Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
- Dekk en langpannen med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Eller fordel deigen i to bakepapirkledde, eller godt smurte, springformer (24 cm i diameter).Marengs:
- Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs.
- Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken/kakene midt i ovnen i 20-25 minutter og avkjøl den/de.
- Del kaken i to like deler (har du bakt kaken i springform skal ikke disse kakene deles). Legg den ene delen på fatet med marengsen ned.Fyll:
- Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vanilje/romkremen og bre kremen over denne bunnen.
- Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.