Kvikk Lunsj-kake

En mektig og flott Kvikk Lunsj-kake, et syn for øynene og en nytelse for ganen.

Se flere deilige sjokoladekaker her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

1 porsjon gir 16 stk.

  • 300 g Smør
  • 4 stk Egg
  • 3 dl Sukker
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 4 ss Kakaopulver
  • 5 dl Hvetemel
  • 3 ts Bakepulver
  • 2 dl Lettmelk
  • Glasur:
  • 200 g Smør
  • 500 g Melis
  • 4 ss Kakaopulver
  • 3 ts Vaniljesukker
  • 3 ss Kaffe (sterk, ferdiglaget)
  • 1 stk Appelsin
  • 12 pk Kvikk lunsj sjokolade

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Visp egg og sukker sammen til luftig eggedosis i en mikser/kjøkkenmaskin.
  3. Smelt smøret og avkjøl.
  4. Bland de resterende tørre ingrediensene i en bolle.
  5. Tilsett melk, avkjølt smør i eggedosisen og sikt i de rør tørre ingrediensene. Rør det hele forsiktig sammen.  Kokkens tips:Det kan være lurt å tilsette væsken og de tørre ingrediensene vekselvis for å unngå klumper. Rør godt mellom hver gang.
  6. Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Glasur:
  8. Visp romtemperert smør mykt samtidig som melis gradvis tilsettes under visping med en mikser/kjøkkenmaskin. Dette for å lage en luftig og fluffy krem.
  9. Tilsett etterhvert kaffe og appelsinsaft fra en appelsin, samt vaniljesukker og kakao. Til slutt tilsettes appelsinskall av en appelsin. Montering og pynting:
  10. Del kaken i to.
  11. Skjær av ca 2 cm av hver kvikk lunsj-stav, på de 12 pakkene.
  12. Knus avskjæret og bland det med halve mengden sjokoladekrem. Smør så denne sjokoladekremen på det nederste laget.
  13. Legg på lokket og fordel den resterende kremen på sidene og på toppen.
  14. Sett staver med Kvikk Lunsj sjokolade rundt hele kaken.
  15. Pynt etter ønske på toppen. Vi har på bildet benyttet div påskeegg

Se flere deilige sjokoladekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.