Kvikk Lunsj-kake
En mektig og flott Kvikk Lunsj-kake, et syn for øynene og en nytelse for ganen.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- 300 g Smør
- 4 stk Egg
- 3 dl Sukker
- 2 ts Vaniljesukker
- 4 ss Kakaopulver
- 5 dl Hvetemel
- 3 ts Bakepulver
- 2 dl Lettmelk
- Glasur:
- 200 g Smør
- 500 g Melis
- 4 ss Kakaopulver
- 3 ts Vaniljesukker
- 3 ss Kaffe (sterk, ferdiglaget)
- 1 stk Appelsin
- 12 pk Kvikk lunsj sjokolade
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 °C.
- Visp egg og sukker sammen til luftig eggedosis i en mikser/kjøkkenmaskin.
- Smelt smøret og avkjøl.
- Bland de resterende tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett melk, avkjølt smør i eggedosisen og sikt i de rør tørre ingrediensene. Rør det hele forsiktig sammen. Kokkens tips:Det kan være lurt å tilsette væsken og de tørre ingrediensene vekselvis for å unngå klumper. Rør godt mellom hver gang.
- Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
- Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Glasur:
- Visp romtemperert smør mykt samtidig som melis gradvis tilsettes under visping med en mikser/kjøkkenmaskin. Dette for å lage en luftig og fluffy krem.
- Tilsett etterhvert kaffe og appelsinsaft fra en appelsin, samt vaniljesukker og kakao. Til slutt tilsettes appelsinskall av en appelsin. Montering og pynting:
- Del kaken i to.
- Skjær av ca 2 cm av hver kvikk lunsj-stav, på de 12 pakkene.
- Knus avskjæret og bland det med halve mengden sjokoladekrem. Smør så denne sjokoladekremen på det nederste laget.
- Legg på lokket og fordel den resterende kremen på sidene og på toppen.
- Sett staver med Kvikk Lunsj sjokolade rundt hele kaken.
- Pynt etter ønske på toppen. Vi har på bildet benyttet div påskeegg