Sjokoladekake med appelsinkrem
Dette er kaken for de som elsker sjokolade og appelsin. En fyldig og smakfull sjokoladekake med appelsinkrem!
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
1 porsjon gir 16 stk.
- Mørk sjokoladebunn:
- 1,25 dl Kaffe
- 1 dl Kakaopulver
- 100 g Smør romtemperert
- 4 dl Sukker
- 3 stk Egg
- 1 dl Melk
- 240 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 2 ts Vaniljesukker
- Appelsinkrem:
- 5 dl Kremfløte
- 170 g Melkesjokolade
- 1 dl Vann
- 60 g Sukker
- 30 ml Appelsinlikør
- 0,5 stk Appelsin
Fremgangsmåte:
Mørk sjokoladebunn:
- Lag kaffe og rør den inn i kakoen. Sett dette til avkjøling.
- Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
- Ha i melk og kakaoblandingen, og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.
- Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.
- Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 1 time. Avkjøles på rist. Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien. Appelsinkrem:
- Dag 1: Kok opp fløte, tilsett sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen tildekket i kjøleskapet til neste dag.
- Kok opp vann, sukker, likør og appelsinskall. La det stå tildekket til neste dag.
- Dag 2: Pisk sjokolademassen i en kjøkkenmaskin ved lav hastighet, samtidig som likørblandingen tilsettes. Pisk til det hele er blitt en stiv krem. Montering av kaken:
- Del sjokoladebunnen i tre lag.
- Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med aprikossyltetøy og smør 1/4 av appelsinkremen utover kaken.
- Gjenta det samme med neste lag.
- Legg på det siste laget med kakebunn. Ta av litt krem til pynting og smør den resterende kremen rundt og på kaken. Ha den siste delen av kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag rosetter på toppen av kaken.