Tropisk Aroma
En nydelig kake med en spennende aroma av muskat, kakao og kanel.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Kakebunn:
- 125 g Meierismør
- 275 g Sukker
- 2 stk Egg
- 250 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Revet muskatnøtt
- 1 ts Malt kanel
- 2,5 dl Melk
- 3 ss Kakaopulver
- Glasur:
- 45 g Meierismør
- 300 g Melis
- 3 ss Kakaopulver
- 5 ss Kaffe
- Pynt:
- 100 g Sjokolade eller lignende
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Visp eggene og blad de inn i smørblandingen. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.
- Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter . Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken i ca 30 minutter. Glasur:
- Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler eller lignende.
Kokkens tips:Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet. Se flere deilige sjokoladekaker her .