Eggelikør
Deilig alene eller som dessert med vaniljeis og lune bjørnebær. Lag eggelikør og gi bort i gave!
Ingredienser:
- 5 dl Kaffefløte
- 300 g Sukker
- 5 stk Eggeplomme
- 1 ss Vaniljesukker
- 3 dl Vodka
Fremgangsmåte:
- Kok opp kaffefløten og sukkeret.
- Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen.
- Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner.
- Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når den er avkjølt.
- Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer.
Kokkens tips:Likøren tykner når den står, og du bør derfor alltid riste flasken før du heller fra den.