Japanske pannekaker
Overrask med disse superluftige og imponerende pannekakene til helgefrokosten eller til kvelds.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 20 stk.
- 25 g Smør
- 200 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- 0,5 ts Natron
- 2 stk Eggeplomme
- 2 ss Sukker
- 1,5 dl Syrnet melk
- 1,5 dl Lettmelk
- 4 stk Eggehvite
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sett det til side.
- Bland siktet hvetemel, bakepulver og natron i en bolle.
- Visp sammen eggeplommer og sukker, og rør deretter inn melk og syrnet melk.
- Tilsett halvparten av melkeblandingen inn i melet, og visp til du får en klumpfri røre. Tilsett så resten av melken.
- Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i pannekakerøren før du vender inn de stivpiskede eggehvitene.
- Smelt litt smør i en stekepanne. Smør 3-4 kakeringer (ca. 5 cm i diameter) med smør og legg dem i panna. Fyll røren nesten helt opp i kakeringene. Vent til røren har stivnet litt på toppen før du snur kakeringene med en stekespade. Stek så pannekakene på den andre siden.
- Ta pannekakene forsiktig ut av ringene og server med lønnesirup.