Cæsarsalat
Cæsarsatat er en tidløs salat og blant en av verdens mest kjente. Det finnes mange variasjoner av den, men hovedingrediensene bør alltid være romanosalat, krutonger og eggebasert dressing.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Salat:
- 2 stk Romanosalat
- 20 g Rød lollo salat
- 20 g Rødbetespirer
- Hvitløkskrutonger:
- 4 båt Hvitløk , presset
- 1 dl Olivenolje
- 150 g Meierismør
- 2 stk Loff , i terninger
- Dressing:
- 2 stk Eggeplomme
- 3 båt Hvitløk , hakket
- 1 ss Dijonsennep
- 1 stk Sitron , saften
- 2 dl Virgin olivenolje
- 1 ts Worchestershiresaus
- 3 stk Ansjosfileter
- 1 dl Parmesan eller godt lagret edamerost
Fremgangsmåte:
- Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryten vekk fra kokeplaten.
- Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de stekes gyldne i stekepanne.
- Kjør eggeplommene i foodprosessor sammen med hvitløk og sennep. Tilsett sitronsaft og drypp inn olivenolje - først bare noen dråper, deretter litt og litt olje om gangen. La foodprosessoren gå hele tiden.
- Tilsett worcestershire-saus, ansjosfiletene og parmesanost. Om ønsket kan du smake til med litt sukker.
- Legg salatbladene i en stor bolle.
- Legg på krutonger og hell over dressing.
- Dryss over parmesan og nykvernet pepper ved servering.