En porsjon brokkolisuppe med reker

Brokkolisuppe med reker

Prøv en annerledes brokkolisuppe! Denne suppen serveres kald med reker og vellagret ost.

Se flere deilige supper her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Potet
  • 300 g Brokkoli
  • 1 l Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl Lettrømme
  • 0,5 krm Kajennepepper
  • 0,5 ts Salt
  • Tilbehør:
  • 300 g Reker
  • 100 g Brokkoli
  • 2 stk Baguette eller nyristet brød
  • 100 g Vellagret ost

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.
  2. Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter.
  3. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.
  4. Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens.
  5. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.
  6. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.
  7. Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og  her kan du lese hvorfor . Drikk et glass lettmelk til suppen så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.