Brokkolisuppe med reker
Prøv en annerledes brokkolisuppe! Denne suppen serveres kald med reker og vellagret ost.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Potet
- 300 g Brokkoli
- 1 l Grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl Lettrømme
- 0,5 krm Kajennepepper
- 0,5 ts Salt
- Tilbehør:
- 300 g Reker
- 100 g Brokkoli
- 2 stk Baguette eller nyristet brød
- 100 g Vellagret ost
Fremgangsmåte:
- Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.
- Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter.
- Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.
- Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens.
- Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.
- Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.
- Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor . Drikk et glass lettmelk til suppen så får du i deg 1 av 3 om dagen.
Se flere deilige supper her .