Linsesuppe med grønnsaker
En sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød eller toast.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Gulrot
- 1 stk Løk (gul)
- 0,5 stk Stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk Vårløk
- 1 stk Rødløk
- 1 ss Smør
- 1 båt Hvitløk
- 400 g Tomat
- 1 ss Tørket timian
- 1 stk Laurbærblad
- 4 dl Vann
- 4 dl Lettmelk
- 0,5 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 dl Matfløte
- 200 g Hermetiske linser
- 1 ts Salt
- 1 krm Pepper
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Vask, skrell og kutt grønnsakene i mindre biter.
- Varm smør i en stor kjele over middels varme og ha i gul løk, gulrot og hvitløk. La det hele surre i 5 minutter under omrøring.
- Tilsett hakkede tomater, timian, laurbærblad, vann og lettmelk. Kok opp og la deretter suppen småkoke i 10 minutter.
- Rør ut maisenna i matfløte og hell jevningen i suppen under omrøring. Tilsett selleri, rødløk, hvitløk og linser. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
- Smak til med salt, nykvernet pepper og sitronsaft. Topp med litt rømme hvis ønskelig.
- Server suppen med flatbrød eller grovbrød.