Linsesuppe med grønnsaker

Linsesuppe med grønnsaker

En sunn og god linsesuppe som garantert vil falle i smak. Server med godt brød eller toast.

Se flere gode og sunne vegetarsupper her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk Løk (gul)
  • 0,5 stk Stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk Vårløk
  • 1 stk Rødløk
  • 1 ss Smør
  • 1 båt Hvitløk
  • 400 g Tomat
  • 1 ss Tørket timian
  • 1 stk Laurbærblad
  • 4 dl Vann
  • 4 dl Lettmelk
  • 0,5 ss Maisstivelse (maizena)
  • 2 dl Matfløte
  • 200 g Hermetiske linser
  • 1 ts Salt
  • 1 krm Pepper
  • 0,5 stk Sitron (saft)

Fremgangsmåte:

  1. Vask, skrell og kutt grønnsakene i mindre biter.
  2. Varm smør i en stor kjele over middels varme og ha i gul løk, gulrot og hvitløk. La det hele surre i 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsett hakkede tomater, timian, laurbærblad, vann og lettmelk. Kok opp og la deretter suppen småkoke i 10 minutter.
  4. Rør ut maisenna i matfløte og hell jevningen i suppen under omrøring. Tilsett selleri, rødløk, hvitløk og linser. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
  5. Smak til med salt, nykvernet pepper og sitronsaft. Topp med litt rømme hvis ønskelig.
  6. Server suppen med flatbrød eller grovbrød.

Se flere gode og sunne vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.