Laks og scampi med lun kvargsaus
En lekker og god middagsrett. Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha den.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 12 stk Scampi
- 700 g Laksefilet
- Marinade:
- 1 stk Lime
- 1 ss Olje
- 3 ts Tikka masala saus /curry paste
- 3 båt Hvitløk
- 2 ss Frisk ingefær
- Saus:
- 0,5 stk Løk
- 2 ts Smør
- 4 dl Fiskebuljong (utblandet)
- 0,5 beger Kvarg naturell (f.eks Kesam)
Fremgangsmåte:
- Del laksen i terninger på omlag 3 x 3 cm.
- Rens scampiene og ta vare på skallet (det skal brukes i sausen).
- Lag et snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen.Marinade:
- Vask lime før du river av skallet og presser ut saften. Finhakk hvitløk og rasp ingefær.
- Ha finrevet limeskall og limesaft i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (du bestemmer selv om du vil ha en mild eller sterk type), finhakket hvitløk og ca. 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.
- Ha rensede scampi og lakseterninger i marinaden. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter eller i kjøleskap i noe lengre tid.
- Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stek spydene i 10 minutter, midt i ovnen ved 200 ºC. Saus:
- Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge.
- Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca. 5 minutter.
- Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok.
- Ta kjelen av varmen og tilsett kvarg under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.