Paprikadipp
Innertier til kjøtt som okse, svin og lam. En selvfølge til grillmaten!
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1,5 dl Matyoghurt
- 2 stk Rød paprika (eller gul)
- 20 g Pinjekjerner
- 1 båt Hvitløk
- 1 ss Eplecidereddik
- 0,5 ts Havsalt
Fremgangsmåte:
- Stek to store paprikaer i ovnen på et stykke bakepapir ved 200 °C i 35-40 minutter til de får brune/svarte flekker. Vende gjerne paprikaen underveis. Legg deretter paprikaen i fryseren og la dem kjøles ned. Trekk skinnet av paprikaen og fjern kjernen.
- Rist pinjekjernene lett i en varm panne.
- Mos paprikaene med en stavmikser sammen med de ristede pinjekjernene og hvitløk til det hele får en glatt konsistens.
- Smak til med eplecidereddik, havsalt og kværnet pepper.
- Tilsett nå forsiktig yoghurten i paprikapuréen.
Kokkens tips:Du kan også lage paprikapuréen dagen før, slik at smaken kommer bedre frem.