Tzatziki med kremet geitost
Spis denne kjente greske dippen sammen med godt brød, eller server den med søndagssteken.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Slangeagurk
- 0,5 ts Salt
- 2 båt Hvitløk
- 1 beger Gresk yoghurt
- 125 g Kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
Fremgangsmåte:
- Skjær agurken på langs og ta ut kjernen.
- Grovriv agurken og rør inn saltet. La agurken ligge i en sil til det meste av vannet er rent fra. Du kan godt hjepe til å klemme ut en del vann på slutten, da trenger det ikke ligge like lenge.
- Bland ost og yoghurt til en jevn krem. Tilsett presset hvitløk. Bland inn agurk, og smak til med salt og pepper.
Kokkens tips:Gresk yoghurt kan erstattes med naturell yoghurt, men da bør du sile yoghurten i omlag 30 minutter i et kjøkkenhåndkle eller filter slik at den blir litt tykkere.