Fiskesaus med paprika
Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Purre
- 1 stk Rød paprika
- 1 dl Kremfløte
- 2 ss Smør
- 1 ts Paprikapulver
- 1,5 ss Hvetemel
- 3 dl Fiskekraft eller ferdigblandet fond/buljong
Fremgangsmåte:
- Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger.
- Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6–8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.
- Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
- Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5–10 minutter. Rør av og til.
- Pisk fløten.
- Tilsett den piskede fløten og smak til med salt og pepper. Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.