Hvit saus
Hvit saus er en basissaus med utallige muligheter for å tilsette smak. Sausen er fast følge til blant annet fiskeboller og fiskepudding.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 4 dl Melk
- 0,5 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
- Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn.
- Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Ernæringsrådgiverens tips:I hvit saus kan du bruke den melketypen du ønsker. Med helmelk blir smaken fyldigst, men innholdet av vitaminer og mineraler er det samme i hvit saus laget med skummet eller lettmelk.
- La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.