Hvit saus med meljevning
Denne metoden å lage hvit saus på er fin hvis du ønsker å redusere litt på fettmengden i kosten.
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Melk eller kraft
- 1,5 ss Hvetemel
- 0,25 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Lag jevning av hvetemelet og halvparten av den kalde melken. Bruk et glass/boks med lokk eller mikromikser og risk kraftig slik at melken og melet blandes til en glatt jevning.
- Kok opp resten av melken og hell jevningen i den kokende væsken under omrøring. Rør til sausen koker og la den stå over svak varme å småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til slik at sausen ikke brenner deg.
- Smak til sausen med salt.
Kokkens tips:Hvis du har cøliaki eller hveteallergi kan du erstatte hvetemelet med samme mengde fint glutenfrittmel (f eks. Toro fint glutenfrittmel). En hvit grunnsaus gir deg enorme muligheter for smakstilsetning, her er det kun fantasien som setter begrensninger. Bland for eksempel inn hakkede friske krydderurter, sennep, karri eller smøreost.