Kremet tomatsaus
Ingenting er som en hjemmelaget tomatsaus. Prøv den til pasta, pølser, kylling eller kalkun.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 8 stk Tomat
- 2 stk Sjalottløk
- 4 ss Smør
- 2 ts Tørket oregano
- 2 ss Frisk basilikum
- 1,5 dl Crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1–2 minutter).
- Ta tomatene opp fra vannet og legg dem i en skål med kaldt vann til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet.
- Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano.
- Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre.
- Til slutt tilsettes crème fraîche eller seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.