Skogsoppsaus
Skogsoppsaus er en kraftig og smaksrik saus som krever kjøtt med mye smak.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1,5 dl Kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
- 1,5 dl Melk
- 10 g Skogsopp (gjerne kantarell)
- 100 g Frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
- 3 stk Sjalottløk
- 2 ss Smør
- 1 ss Hvetemel
- 2 ss Portvin eller annen hetvin (kan sløyfes)
- 1 dl Kremfløte
- 0,5 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Kok opp kjøttkraft eller buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
- Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter.
- Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen.
- Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser eller bruk stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
- Massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
- La den småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.