Sjampinjongstuing
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 250 g Frisk sjampinjong
- 2 ss Meierismør
- 4 dl Matfløte
- 1 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 1 ss Sherry (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Rens og del soppen i skiver. Kokkens tips:Sopp skal aldri vaskes i vann, fordi den vil trekke det til seg. Du kan bruk en kniv og en liten børste til å gjøre de ren, eller du kan skrelle den.
- Smelt smør i en kjele og tilsett soppen. La det surre på svak varme ca 5 minutter.
- Rør inn fløten og la sausen småkoke i ca 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper og evt sherry.
Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at sjampinjong er verdens mest spiste sopp? Soppen er mild på smak og lett å like, kalorifattig og svært fiberrik.