Eggost fra Flekkefjord
Eggost serveres med sukker og kanel til lefse og vafler.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Eggost:
- 1 l Helmelk
- 2 stk Egg
- 2 ss Sukker
- Dryss:
- 1 ss Sukker
- 1 ss Malt kanel
- 4 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
Fremgangsmåte:
- Kok opp helmelken.
- Visp sammen syrnet melk, egg og sukker og tilsett denne blandingen under omrøring i den kokende melken.
- La blandingen koke sakte opp til ostemassen samles på toppen og mysen (væsken) under er klar. Sett kjelen til side til avkjøling.
- Fyll ostemassen i en sil og la den renne av seg. Legg eggeosten i en pen skål og dryss over sukker og kanel. Kokkens tips:Mysen som er silt fra kan fryses ned og brukes senere som væske f. eks. i brøddeigen.