Eggost

Eggost fra Flekkefjord

Eggost serveres med sukker og kanel til lefse og vafler.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Eggost:
  • 1 l Helmelk
  • 2 stk Egg
  • 2 ss Sukker
  • Dryss:
  • 1 ss Sukker
  • 1 ss Malt kanel
  • 4 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp helmelken.
  2. Visp sammen syrnet melk, egg og sukker og tilsett denne blandingen under omrøring i den kokende melken.
  3. La blandingen koke sakte opp til ostemassen samles på toppen og mysen (væsken) under er klar. Sett kjelen til side til avkjøling.
  4. Fyll ostemassen i en sil og la den renne av seg. Legg eggeosten i en pen skål og dryss over sukker og kanel. Kokkens tips:Mysen som er silt fra kan fryses ned og brukes senere som væske f. eks. i brøddeigen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.