Gomme med anis
Gomme lages over hele landet og hver bygd har sin oppskrift og sine tradisjoner. Utgangspunktet er melk som blir skilt i ostemasse og myse og deretter blir kokt inn. Gomme smøres gjerne på klenning og lefse som rulles sammen.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 l Helmelk
- 7 dl Syrnet melk
- 3 ts Malt anis
- 4 ss Sukker
- 2 ss Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Gi helmelken et oppkok. Ha forsiktig i syrnet melk, litt om gangen. Tilsett anis og sukker. La massen koke inn til den har en passe konsistens og fått en lysebrun farge.
- Rør hvetemelet ut i ca. 3 ss melk og ha det i gommen under røring. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
- Ha gommen over i en skål og pynt med kanel i striper.
Kokkens tips:Denne gommen kan fint fryses.