Melkeringe fra Nordland
Melkeringe brukes som dessert eller mellommåltid og serveres med sukker, kanel og knust kavring eller flatbrød. På melkeringe danner det seg gjerne et fløtelag på toppen.
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 l Melk
- 2 dl Syrnet melk eller kulturmelk
- Tilbehør:
Fremgangsmåte:
- Hell melken i en kasserolle og varm opp til litt under kokepunktet.
- Avkjøl melken igjen til 20-25 °C og rør inn syrnet melk.
- Hell blandingen i tallerkener og la dem stå lunt på kjøkkenet til melken har "løpt sammen" og blitt tykk. Det tar ca. 1 døgn.
- Avkjøl melkeringen godt før den serveres med sukker, knust kavring og kanel.
Kokkens tips:Hvis du ønsker et fløtelokk på melkeringen, kan du helle ca. 1 ss kremfølte i hver tallerken før melkeringen fordeles i. Bruker du seterrømme istedenfor kefir eller kulturmelk, får du rømmekolle.