Vafler med røkelaks og crème fraîche
Servér røkelaksen på grove vafler og topp med syrlig crème fraîche og finhakket gressløk og sjalottløk.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- Vafler:
- 2 dl Hvetemel
- 2 dl Havremel
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Bakepulver
- 4 dl Melk
- 2 stk Egg
- 2 ss Smør
- 400 g Røkelaks
- 2 stk Sjalottløk
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret.
- Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle.
- Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. La røren svelle i 15 - 20 minutter.
- Stek vaflene til de er gyldne og avkjøl på rist.
- Finhakk sjalottløk og gressløk.
- Legg skiver av røkelaks på vaflene. Topp med finhakket sjalottløk, gressløk og crème fraîche.