Varm melk med julekrydder
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 5 dl Lettmelk
- 1 ts Malt kanel
- 0,5 ts Malt kardemomme
- 0,25 ts Malt nellik
- 0,25 ts Malt ingefær
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 ss Kaffelikør (kan sløyfes)
- 0,5 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Hell melk, krydder og vaniljesukker i en kasserolle. Varm sakte opp til under kokepunktet, mens du rører. Da får aromaen i krydderet tid til å utvikle seg.
- Sil melken og tilsett kaffelikør om du ønsker.
- Server straks med litt pisket krem.
Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk er vår største bidragsyter til jod og kalsium i kostholdet, næringsstoffer vi trenger å få gjennom mat og drikke hver eneste dag?