Dagsmeny 1 - 1400 kcal
Frokost (ca. 250 kcal):
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 4 ss havregryn eller usøtet kornblanding
- 2 ts rosiner
- Kaffe/te
Lunsj (ca. 300 kcal):
- 1,5 skiver grovt brød eller 3 grove knekkebrød
- Tynt lag smør og pålegg*
- Fri mengde tomat, agurk, paprika, salat og gulrøtter
- 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
- Kaffe/te
Middag (ca. 400 kcal):
- 200 g hvit fisk (valgfri tilberedning)
- 1 porsjon pastinakkpuré
- 2 mellomstore poteter eller 1 søtpotet
- Fri mengde ekstra grønnsaker
- Vann
Kveldsmat (ca. 150 kcal):
- 1 dl cottage cheese
- En liten håndfull friske bær
- 10 mandler eller nøtter
- Vann
Mellommåltider:
Hvert alternativ gir ca. 150 kcal, velg to av alternativene under.
- En neve nøtter og tørket frukt (25 g)
- 2 grove knekkebrød med magert pålegg*
- 1,5 dl yoghurt naturell med 2 ss usøtet kornblanding eller havregryn
- 1 banan og et glass skummet eller ekstra lett melk
- 1 dl cottage cheese med en liten håndfull bær og nøtter eller mandler (10 stk)
- Fruktsalat med kvarg (100 g frukt og 1 dl skyr, eller mager kesam naturell/vanilje)
- 1 kopp kakao (2 dl, laget på ekstra lett melk) eller lettere sjokolademelk
- Grønnsaker og dipp laget med mager kesam eller yoghurt naturell (1,5 dl)
*Forslag til pålegg:
Velg én type pålegg. Det er lurt å variere og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen.
- Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
- Ost: velg gjerne magre oster, som lettere hvitoster og smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
- Kjøtt og fjærkre: velg varianter med maks 10 % fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, mager leverpostei, salt bankekjøtt, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling og kalkunpålegg og skinkestek
- Egg: Kokt eller stekt med lite fett
- Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker
Tips: Mager smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.