Melkeglass, yoghurt og knekkebrød med gulost
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3600

Dagsmeny 1 - 3600 kcal

Frokost (ca. 600 kcal):

  • 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4korn eller müsli)
  • 2 dl skummet eller lettmelk (0,5% fett) (kan byttes ut med skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
  • En liten neve (ca. 15 stk.) mandler, nøtter eller frø
  • 1 banan
  • Kaffe eller te

Lunsj (ca. 700 kcal):

  • 3 skiver grovt brød
  • Tynt lag med smør eller majones
  • Valgfritt pålegg
  • 1 egg
  • Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
  • 2 dl skummet/lettmelk (0,5% fett) eller 1 dl juice
  • Kaffe eller te

Middag (ca. 900 kcal):

Pasta med grønnsaker og kylling:

  • 1 ss smør eller olje
  • ½ løk
  • ½ paprika
  • ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
  • 200 g kylling eller magert kjøtt
  • 2 ss pesto
  • 100 g grov pasta eller grov ris (tørrvekt)
  • 2 ss valgfri dressing

Skjær grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingene er gjennomstekt. Spis med pasta eller ris.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

Smoothie:

  • 1 banan
  • 5 ss havregryn
  • 1 beger fruktyoghurt
  • 1 håndfull frisk bær
  • 1 dl lettmelk (0,5% fett)
  • 1 ss peanøttsmør
  • For ekstra proteiner og energi kan du tilsette et egg

Husk: Drikk vann som tørstedrikk gjennom dagen!

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 300 kcal, velg tre av alternativene under.

  • ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
  • 1 banan, en liten neve nøtter (25g) og 1,5 dl skummet eller lettmelk (0,5% fett)
  • 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding og en liten håndfull bær
  • Fruktsalat med kvarg el.(200 g frukt, 1,5 dl Skyr eller mager Kesam naturell eller vanilje)
  • 1 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, 1 egg og valgfrie grønnsaker
  • 1 grovt knekkebrød, 1 kokt egg og 2 dl mager sjokolademelk
  • 1 beger (175 g) Skyr, 4 ss usøtet kornblanding eller havregryn og ½ banan

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg (f.eks Kesam) og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.