Melkeglass, yoghurt og knekkebrød med gulost
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3700

Dagsmeny 1 - 3700 kcal

Frokost (ca. 600 kcal):

  • 2 dl havregryn eller usøtet kornblanding (f.eks. 4korn eller Go’dag)
  • 2 dl skummet eller ekstra lett melk (kan byttes ut med skummet kulturmelk, 1 dl yoghurt naturell eller lett-yoghurt)
  • En liten neve (ca. 15 stk.) mandler, nøtter eller frø
  • 1 banan
  • Kaffe eller te

Lunsj (ca. 650 kcal):

  • 3 skiver grovt brød
  • Valgfritt pålegg i tynt lag
  • 1 egg
  • Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
  • 2 dl skummet eller ekstra lett melk
  • Kaffe eller te

Middag (ca. 850 kcal):

Pasta med grønnsaker og kylling:

  • ½ løk
  • ½ paprika
  • ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
  • 200 g kylling eller magert kjøtt
  • 2 ss pesto
  • 100 g grov pasta eller grov ris (tørrvekt)

Skjær grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingene er gjennomstekt. Spis med pasta eller ris.

Kveldsmat (ca. 550 kcal):

Smoothie:

  • 1 banan
  • 6 ss havregryn
  • 1 beger skyr med fruktsmak
  • 1 dl frosne eller friske bær
  • 1 dl ekstra lett melk
  • 1 ss peanøttsmør
  • For ekstra proteiner og energi kan du tilsette et egg

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 350 kcal, velg tre av alternativene under.

  • ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
  • 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær og ½ banan
  • Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 2 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)
  • 1,5 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, magert pålegg, 1 egg og valgfrie grønnsaker
  • 2 grove knekkebrød, valgfritt pålegg, 1 kokt egg, 2 dl mager sjokolademelk
  • Smoothie (1 banan, 1 beger yoghurt, 1 dl friske bær, 1 dl melk, 4 ss havregryn)

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.