Blandet salat med krutonger og skivet parmesan.
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3700

Dagsmeny 2 - 3700 kcal

Frokost (ca. 600 kcal):

  • 3 skiver grovt brød
  • Tynt lag med smør eller majones
  • Valgfritt pålegg*
  • Tomat, agurk, paprika og salatblader i fri mengde
  • 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
  • Kaffe eller te

Lunsj (ca. 650 kcal):

  • 3 grove pannekaker med havregryn
  • 6 ss cottage cheese
  • 3 ss syltetøy med mindre sukker
  • 1 banan
  • 1,5 dl skummet/ ekstra lett melk eller 1 dl juice
  • Kaffe eller te

Middag (ca. 850 kcal):

Laks med pesto:

  • ½ paprika
  • ½ pakke frossen spinat eller 1 pakke fersk spinat
  • 200 g laks
  • 1 ss pesto
  • 100 g grov pasta eller ris
  • 2 ss mager kesam

Del paprika i biter og bland med spinat i en ildfast form. Smør laksen med pesto og legg den over grønnsakene. Stek i ovn ved 180° i 15 minutter. Spis med pasta eller ris og kvarg.

Kveldsmat (ca. 550 kcal):

  • 1,5 dl kornblanding
  • 1,5 dl skyr eller cottage cheese
  • 1 banan
  • En liten håndfull bær eller 1 ss syltetøy uten tilsatt sukker
  • En liten håndfull mandler eller nøtter

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 350 kcal, velg tre av alternativene under.

  • ½ avocado, 1 boks tunfisk i vann, 1 tomat og pepper
  • 1,5 dl cottage cheese, 6 ss havregryn eller usøtet kornblanding, en liten håndfull bær og ½ banan
  • Fruktsalat med kvarg (200 g frukt, 2 dl skyr eller mager kesam naturell eller vanilje)• 1,5 skive grovt brød, tynt lag smør eller majones, magert pålegg, 1 egg og valgfrie grønnsaker
  • 2 grove knekkebrød, valgfritt pålegg, 1 kokt egg, 2 dl mager sjokolademelk
  • Smoothie (1 banan, 1 beger yoghurt, 1 dl friske bær, 1 dl melk, 4 ss havregryn)

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.