Grove pannekaker med havregryn
Havregryn er rik på fiber også metter det godt, og ikke minst gir det pannekakene ekstra god smak.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 9 stk.
- 2 stk Egg
- 75 g Sammalt hvete, fin
- 20 g Havregryn
- 0,5 l Lettmelk (0,5 % fett)
- 100 g Hvetemel
- 0,25 ts Salt
- 1 ss Smør
Fremgangsmåte:
Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at pannekaker er ypperlig restemat? Nesten alle typer meieriprodukter, fra yoghurt og rømme, til syrnet melk og ost, egner seg i pannekakerøre. Så hvorfor ikke bruke restene du har i kjøleskapet og unngå matsvinn?
- Ha eggene i en bolle og pisk dem lett sammen.
- Rør inn sammalt hvete og havregryn.
- Spe med halve melkemengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper, før du tilsetter resten av melken og melet.
- Tilsett salt og smeltet smør i røren.
- Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 minutter.
- Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig.
- Servér pannekakene lune eller kalde med tilbehør. Kokkens tips:Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses.