Kanelboller med kvarg
Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 35 stk.
- 200 g Smør
- 5 dl Lettmelk
- 100 g Gjær
- 2 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
- 2 dl Sukker
- 2 ts Malt kardemomme
- 1 kg Hvetemel
- Fyll:
- 50 g Smør
- 2 ss Malt kanel
- 50 g Sukker
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret, og hell i melken. Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
- Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
- La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk. Fyll:
- Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
- Rull deigen samme fra den ene langsiden.
- Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
- Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
- Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.