Kanelsnurrer i form med melisglasur
.../Oppskrifter/Bakst/Boller

Eltefrie kanelsnurrer

Eltefrie kanelsnurrer et lett å lage og lette å like. Disse er myke og himmelsk gode! Rør sammen deigen om kvelden og nyt nystekte kanelsnurrer neste morgen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • Deig:
  • 500 g Hvetemel
  • 80 g Sukker
  • 20 g Gjær (fersk)
  • 1,5 ts Salt
  • 100 g Smør
  • 3 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • Strø:
  • 2 ss Malt kanel
  • 4 ss Sukker
  • 6 ss Smør
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

Å bake eltefritt er både lettvint og enkelt. Det som kjennetegner en eltefri deig er at den skal ha minimalt med gjær og ofte er den tilsatt litt ekstra salt. Deigen skal gjerne være litt våt og den skal heves i lang tid. Resultatet er myke, luftige og deilige boller.

  1. Bland sammen hvetemel, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Smelt smør og tilsett melken i det smeltede smøret. Rør sammen deigen. Dekk til deigen og la den stå til heving på kjøkkenbenken i 10-18 timer.
  2. Bland sammen romtemperert smør, sukker og kanel i en skål.
  3. Hell deigen ut på en melete benk. Kna den lett sammen. Kjevle deigen ut til en rektangulær leiv. Den skal være ca. 1 cm tykk.
  4. Smør på sukker- og kanelblandingen, før du ruller deigen sammen til en pølse. Skjær den i ca. 12 like tykke skiver.
  5. Legg snurrene i en form eller på et brett med bakepapir. Dekk dem til og la dem etterheve i 1-2 timer.
  6. Sett stekeovnen på 200 °C
  7. Pensle snurrene med vispet egg og sett dem inn i forvarmet ovn. Med varmluft er bollene ferdig på ca. 10-12 minutter, og med over- og undervarme kan de stå litt lengre.
  8. Avkjøl bollene på rist og ha på melis om ønskelig.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.