Snurrer med pistasj- og vaniljefyll
Disse snurrene med pistasj- og vaniljefyll gir en annerledes og smakfull vri på gjærbaksten.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 35 stk.
- 250 g Smør
- 6 dl Lettmelk
- 2 stk Egg
- 2 dl Sukker
- 1 krm Salt
- 3 ts Malt kardemomme
- 1 kg Hvetemel
- Fyll:
- 100 g Pistasjenøtter
- 2 stk Eggehvite
- 100 g Melis
- 100 g Ferdig vaniljekrem
- 1 stk Egg
- 50 g Pistasjenøtter
- 1 pk Gjær
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele og tilsett melken.
- Ha væsken over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
- Tilsett i hvetemelet litt etter litt, mens det eltes inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkken maskin med eltekrok til denne jobben.
- Dekk til deigen med et klede, og hev til dobbelt størrelse. Fyll:
- Hakk pistasjnøttene ganske fine, bland med melis og tilsett eggehvite til massen henger sammen.
- Kjevl deigen ut i rektangulær form, og smør ut pistasjfyllet og deretter vaniljekremen.
- Rull deigen sammen, og skjær den i 2 cm brede skiver. Sett dem til heving på bakepapir på stekeplaten.
- Pensle med egg og pistasjnøtter, og stek dem ved 180 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen, gyllen farge. Kokkens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til snurrene så får du i deg 1 av 3 om dagen.